3, 2,1… Lansiran je prvi Instagram sajt

Beogradska agencija Block & Roll napravila sajt na Instagramu

Istovremeno sa predstavljanjem novog agencijskog veb-sajta, ekipa iz Block & Rolla je odlučila da vam ponudi i potpuno nov način da ga „posetite“, bez potrebe da napustite svoju omiljenu društvenu mrežu: identičan sajt lansiran je i na Instagramu! Time je pokazano kako može biti rešen jedan od problema u marketinškoj upotrebi Instagrama – nemogućnost linkovanja ekstrernih sadržaja, čime je korisničko iskustvo ograničeno na doživljaj unutar aplikacije.

U Block & Roll-u su rešenje pronašli u tome da komad interneta na koji bi želeli da odvedu korisnika na zanimljiv način presele na Instagram, na zasebne mini-profile koji su linkovani pomoću tagova. „Tag je zapravo interni Instagram link, način da se linkuje više profila. Kreiranjem više profila i njihovim međusobnim tagovanjem, moguće je strukturu i sadržaj veb-sajta preneti na Instagram“, rekli su nam u Block & Rollu.

„Instagram sajt“, koji u potpunosti preslikava dizajn i funkcionalnosti „klasičnog“ veb-sajta, možete da posetite na Instagram profilu block.instasajt, dok se regularna verzija sajta nalazi na adresi block.rs.

Block & Roll, full service agencija sa sedištem u srcu Beograda, sledeće godine će proslaviti deset godina uspešnog poslovanja, usmerenog na inovativno mišljenje, britke strategije i hrabre ideje iz svih oblasti komunikacija.

Instagram sajt je nastao kao rezultat internog kreativnog eksperimenta, iz želje da se ne samo kreira pažnja povodom lansiranja novog agencijskog sajta, već i da se na praktičnom primeru pokaže kako na inovativan način mogu da se koriste društvene mreže.

(Visited 43 times, 1 visits today)

You might be interested in