Чадеж: Прихваћен предлог привреде, укинуто ограничење за трговине

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж изразио је захвалност Кризном штабу који је прихватио предлог привреде Србије о продужењу рада трговина и угоститељских објеката до 20 часова.  Продужење на снази већ од данас!  
“Привреда и Кризни штаб су део истог тима у борби да Србија што боље прође кроз пандемију. И ова одлука о попуштању мера то показује. Одлука која одмах ступа на снагу је добра не само за све запослене, за произвођаче, трговце и угоститеље, већ и за државу која ће имати више прихода од пореза”, рекао је Чадеж гостујући на ТВ Прва. 
Он је изнео податке да су наше највеће трговине, у које нису урачунате продавнице прехране, козметике и мале трговине, претрпеле велику штету због затварања продавница током децембра, који је најбољи месец у години када говоримо у продаји.”У децембру прошле године имали смо промет од 23 милијарде динара и то само када говоримо о продаји дечјих играчака, технике, одеће и обуће. Видећемо на крају месеца какве ћемо резултате имати овог децембра, али према првим анкетама видимо да су промети мањи и до 50 одсто због досадашњих ограничења рада продавница и тржних центара. То ће се несумњиво одразити на пословање наших компанија”, истакао је Чадеж.Председник ПКС је нагласио да се сви привредници залажу за ригорозну примену свих мера у спречавању ширења вируса. Чадеж је рекао да само 2,5 одсто запослених у трговинама одсуствује с посла због вируса, што показује да колико се запослени и власници трговина придржавају мера. 

You might be interested in