Чадеж: Помоћ Хрватској је питање солидарности, а не националности

Помоћ српске привреде грађанима Хрватске у земљотресима угроженом подручју није питање националности већ солидарности, поручио је данас председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, гостујући у Дневнику Јутрњег програма РТС. 
Чадеж је позвао домаће компаније и привреднике да у сарадњи са Привредном комором, у складу са могућностима, одвоје средства за набавку привремених смештаја за грађане Хрватске. Истакао је да су се домаће компаније, попут Еликсир групе, компанија Тигар, Делта холдинг, Нелт, Јафа Црвенка, које послују на тржишту суседне земље, одмах укључиле у акцију помоћи. 
„Ово није питање националности већ питање солидарности. Помажемо грађанима Хрватске, били они Срби, Хрвати…“, истакао је Чадеж.
Председник ПКС је навео да је Хрватској потребна конкретна помоћ у виду грејних тела, привременог смештаја, грађевинске и друге опреме…Привредна комора Србије уручила је јуче донацију у висини од 50.000 евра отправници послова Амбасаде Хрватске у Београду Маји Богдан за набавку објеката за привремени смештај становника Хрватске на подручју погођеном земљотресима.

You might be interested in