Чадеж и Вонг: Заједно да отворимо канцеларију Привредне коморе Србије у Пекингу

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и председница кинеске компаније “YiHai Grоup” Линда Вонг (Linda Wang) заједнички су истакли потребу да ПКС у најкраћем року отвори канцеларију у Пекингу. Госпођа Вонг, светски позната привредница и филантроп, пристала је и да буде почасна представница српске привреде у НР Кини.  
Према речима Чадежа и Вонгове, циљ активности канцеларије ПКС у кинеској престоници биће додатно унапређење сарадње Србије и НР Кине, али и подршка домаћим компанијама за позиционирање на глобалном кинеском тржишту.  
Вонг је истакла да “YiHai Group” има искуства у пословању на српском тржишту у сектору некретнина и грађевинарства, али да је веома заинтерсована за улагања у српску пољопривреду и енергетику, посебно у обновљиве изворе енергије и производњу соларних панела. Председник ПКС је истакао да Србија има велики број инвестиционих пројеката и могућности за улагања у обновљиве изворе енергије, да је усвојен модеран правни оквир који то омогућава, али и да је актуелна енергетска криза наметнула потребу за алтернативним изворима енергије. На састанку у Комори, Чадеж је указао на подршку ПКС “YiHai Group“ да се повеже са потенцијалним партнерима у Србији, нашим компанијама и пољопривредним произвођачима. Заједнички је указано и на могућност сарадње у области размене знања и технологија, као и у сектору образовања, повезивања са Пословном академијом ПКС и другим образовним институцијама у земљи. Линда Вонг, осим у свету бизниса, позната је и у области образовања, као и велики филантроп. Она је оснивач и генерални директор “YiHai Education” која укључује 12 врхунских образовних институција у НР Кини. Прва је предузетница која је основала предузеће и инвестирала у индустрију некретнина у континенталној Кини. Извршна је потпредесдница Кинеске федерације прекоморских кинеских предузетника, потпредседница Кинеског удружења за невладино образовање, специјална директорка Кинеске националне комисије за UNESCO и председница Пекиншке фондације за јавно благостање.  
Фото: Драгана Вуковић

You might be interested in