У фокусу КИФ-а снажнија подршка пословној заједници од 350.000 компанија

 
Коморски инвестициони форум западнобалканске шесторке (КИФ ЗБ6) на данашњој седници Управног одбора у Подгорици изабрао је новог генералног секретара КИФ-а Татјану Стерјову Душковски из Привредне коморе Северне Македоније, што ће допринети испуњењу великих очекивања од КИФ-а као кључног представника привреде региона и ефикаснијем и функционалнијем деловању заједничке коморе, која у фокусу има стручну подршку пословној заједници од око 350.000 компанија.

 
Од свог оснивања били смо глас привреде указујући да регионална сарадња нема алтернативу. Са новом генералном секретарком Татјаном Стерјовом Дусхковски настављамо започети посао изградње заједничког тржишта Западног Балкана у складу са акционим планом усвојеним у Софији. Изградили смо видљивост Кифа пред домаћим и међународним институцијама, што нам намеће обавезу да будемо ефикасни и функционални за наше чланице и да брзо реагујемо на њихове захтеве, порука је чланова Управног одбора КИФ-а. 
Коморски инвестициони форум постигао је препознатљивост у међународним институцијама као кључни актер у спровођењу стратешких активности и један од три главна стуба интеграције региона у оквиру Берлинског процеса. Регионални економски простор захтева стално унапређивање ефикасности и функционалности заједничке коморе, као и тим који посвећено ради и представља снажну подршку Пословном савету КИФ-а у заступању интереса и предлога пословне заједнице пред владама региона. Управни одбор КИФ-а донео је и одлуку да се оснује представништво Коморског инвестиционог форума у Подгорици и подржаће активности на пресељењу седишта из Трста у Подгорицу. Чланови УО КИФ-а састали су се и са министрима финансија и економског развоја Црне Горе, Милојком Спајићем и Јаковом Милатовићем.

You might be interested in