Србија на листи препоручених дестинација за грађане Дубаија, обнавља се и авиосаобраћај

Једно од водећих туристичких информативних гласила у Уједињеним Арапским Емиратима, портал WhatsOn.ae уврстио је Србију на листу препоручених дестинација за летња путовања држављана и резидената Дубаија, што ће, очекује се, допринети повећању броја туриста из те земље, којима су Србија и суседне државе занимљиве дестинације, нарочито током лета.
 
WhatsOn који је у 2020. години забележио преко три милиона индивидуалних посета, наводи да се у Србију може безбедно путовати и да се туристички објекти, ресторани и шопинг центри поново отварају широм земље. Додатно, WhatsOn најављује обнављање путничког авиосаобраћаја између Дубаија и Србије од 4. јула. Центар за економске односе Привреднe коморe Србије, Представништво у Дубаију као и Удружење за туризам ПКС у сарадњи са хотелијерима и агенцијама, наредних неколико месеци интензивно ће промовисати Србију као жељену дестинацију за одмор.   
“Уврштавање Србије на листу препоручених дестинација од стране престижног магазина као што је WhatsOn показује да наш рад на јачању видљивости и препознатљивости Србије даје резултате. Србија треба да покаже читавом свету лепоту своје историје и природе. Захваљујући залагању колега из ПКС и председника Марка Чадежа, Привредна комора Србије обавестила је још пре неколико дана партнере из Уједињених Арапских Емирата о спремности да дочекамо путнике из ове земље. Додатно, најава обнављања авиосаобраћаја између Дубаија и Београда потврђује да мере, предузете на сузбијању пандемије ковид-19, дају резултате”, указао је Марко Селаковић, руководилац Канцеларије Привредне коморе Србије у Уједињеним Арапским Емиратима.  Селаковић је позвао све грађане Србије који живе и раде у Уједињеним Арапским Емиратима, као и друге резиденте УАЕ који могу да путују у Србију у безвизном режиму, да годишњи одмор проведу у Србији и на тај начин допринесу опоравку домаће туристичке привреде.  Поред Србије, на листи дестинација WhatsOn-а, препоручених за путовање држављана и резидената Дубаија, налазе се и Кипар, Грчка, Сејшели, Малдиви, Исланд, Египат, Малта, Либан, Шри Ланка, Танзанија, Турска и Тунис.   

You might be interested in