Смањење трошкова PCR теста – за више страних гостију у Србији

На данашњој седници Кризног штаба усвојена је иницијатива Удружења за туризам Привредне коморе Србије да се смањи висина накнаде за PCR тестирање страних држављана који у Републику Србију долазе из туристичких разлога, што ће, према оцени секретара тог удружења, Тијане Маљковић, допринети повећању броја долазака страних туриста за време предстојећих ускршњих празника и најављених група гостију из арапских земаља током пролећа.  
Представници Групације туристичких агенција и Групације хотела Србије указали су на велико интересовање туриста за долазак у Рeпублику Србију из Бахреина, након посете њихове делегације нашој земљи, као и осталих арапских земаља, посебно по завршетку рамазанског поста, половином маја. Туристички посленици указивали су да износ PCR теста дестимулише долазак страних туриста у Србију, којима је за повратак у своје матичне земље неопходно тестирање у нашој земљи.  
Смањењем трошкова тестирања у Републици Србији за стране туристе пружена је додатна подршка сектору туризма и ова одлука омогућиће да и у овим ванредним условима пословања условљеним пандемијом коронавируса, наша земља остане конкурента туристичка дестинација, истиче Маљковић. 

You might be interested in