Сајам у Мостару прилика за нову сарадњу и партнерства

Компаније из Србије које излажу на 23. међународном сајму привреде у Мостару ову престижну регионалну смотру виде као одличну прилику за нове послове и партнерства. Председница Владе Србије Ана Брнабић, приликом обраћања на церемонији отварања сајма, истакла је да само заједно и градећи мостове, привредне и инфраструктурне, Србија и БиХ могу да унапреде своју привредну сарадњу и да заједно граде просперитетнији регион. 
Представници 18 компнија из сектора пољопривреде и прехрамбене индустрије, металске, текстилне, хемијске и индустрије прераде дрвета које у организацији ПКС и РАС излажу на Сајму у Мостару задовољне су првим састанцима и разговорима и надају се конкретним пословним аранжманима.  
„Ми производимо и нудимо иновативну палету хемијских производа која служи за одмашћивање, подмазивање и дезинфекцију у свим гранама индустрије и жеља нам је да осим на тржишту Србије наступимо и на тржиштима региона. То нам је био основни мотив да натупимо на овом сајму “, каже Владимир Прокоповић, директор компаније Проген солушнс која послује у сектору иновативне хемијске индустрије, истраживања и развоја. Истиче изузетну организацију сајма као и да су остварили низ контаката са компанијама из региона. „ Већ смо имали контакте са неколико партнера који би не само купили наше производе већ били и дистрибутери истих“, истиче Прокоповић. Дејан Гашић, директор продаје компаније ДПС Клас из Шапца, чији су производи носиоци жига „Чуваркућа“ каже да је ова компанија по први пут на сајму у Мостару и да се надају да ће остварити низ контаката и добре резултате. „ Представљамо наше производе пшенично бело брашно, интегрална брашна као и специјална брашна. У прва два дана али и у наредним данима имамо разговоре са потенцијалним партнерима, а прве резултате разговора очекујемо за месец дана“, каже Гашић и додаје да жиг „Чуваркућа“ које носе производи ове компаније доприноси препознавању квалитета на домаћем тржишту али и код иностраних купаца, јер сличне ознаке квалитета постоје и на другим тржиштима. Ариљска компанија Пироћанац, која се бави производњом рубља, опреме за бебе и спаваћим програмом за целу породицу, представља се на сајму новом колекцијом за бебе. „Одлучили смо се за учешће на сајму како би представили наш домаћи бренд на националном штанду, као и да би успоставили контакте са новим потенцијалним купцима”, каже Сара Ћирић, директор маркетинга у компанији и додаје да је то уједно прилика и за сусрет са партнерима из БиХ са којима већ сарађују.  До 9. априла своју извозну понуду на Националном штанду Србије у Мостару представиће  ЈОВИЋ СЕРВИС И РЕМОНТ ДОО (производња виљушкара); ТЕХНО-ЕКОНОМИК (производња школског намештаја); ПИРОЋАНАЦ ДОО (производња веша); ЕУРОПЛАСТ ДИНИЋ ДОО (производња намештаја од пластике); РУБИН АД КРУШЕВАЦ (производња вина и безалкохолних пића); МПМ ПОЛИПЛАСТ доо (производња пластичне амбалаже); ГАЛЕБ МЕТАЛ ПЕК ДОО (производња металних затварача); ИНДУСТРИЈА МЕСА НЕДЕЉКОВИЋ; ТЕХНОМАРКЕТ ДОО (производња алуминијумских врата и прозора); МЕДЕЛА  АД (производња кекса); АЛБУС АД (производња средстава за хигијену); ИЗОЛИР АД (производња пластичних цеви); МИН – КОМЕРЦ ДОО (производња сосева и зачина); АРТ ИВАЛ ДОО (производња чоколада); ТИГАР АД (производња производа од гуме); ПРОГЕН СОЛУШНС ДОО (производња хемијских средстава); ДПС КЛАС ГРУП ДОО (производња брашна); ДУНАВ ГРОЦКА ДОО (производња предива за текстилну индустрију).Мостарски сајам привреде по броју излагача и посетилаца, једна је од најважнијих сајамских изложби у Босни и Херцеговини. На простору од око 30.000м2 окупља сваке године излагаче из више од 20 земаља региона и Европске уније. Ове године земља партнер је Мађарска, а Србија је то била 2018. године. 

You might be interested in