Почиње нова сезона у Дечјем културном центру Београд

Са почетком нове школске године почиње и упис деце и младих у уметничке студије и атељее Дечјег културног центра Београд (Таковска 8), градске установе културе која већ седам деценија негује, ствара и развија дечје стваралаштво кроз културно-образовне програме, креативне радионице, фестивале и манифестације.

У новој сезони Дечји културни центар Београд прославиће велики јубилеј – седамдесет година постојања и неговања културе за децу. Својим садржајима и активностима, ова установа културе, чији је оснивач Градска управа – Град Београд, подстиче радост стварања и маштања, критичко посматрање света око себе, али и самопоуздање и веру у сопствене квалитете, као и слободно појављивање и приказивање себе и свог рада.

Нова сезона и упис у Уметничке студије и атељее Дечјег културног центра Београд почиње 1. септембра 2021. године. За децу узраста од 3 до 18 година биће отворени Студио глуме, Балетска играоница, Балетски студио, Позоришна радионица на енглеском језику, Музичка играоница, Хор ДКЦБ, Школа певања „Нађи своју звезду”, Графички дизајн, Ликовни атеље, Атеље за примењену уметност, Радионица стрипа и карикатуре, Спортић и Креативно забавиште. Активности које се организују у Дечјем културном центру Београд пружају деци и младима могућност да развијају машту, пронађу област у којој би најрадије развијали свој таленат и искажу се у најразличитијим врстама уметности. У раду атељеа и студија учествују деца и млади сходно својим интересовањима, без претходних аудиција, а са онима код којих се препозна посебна склоност и таленат педагози раде кроз додатне активности.

Информације о раду студија и атељеа могу се добити позивом на бројеве телефона 32 42 011 или 32 42 012, путем мејла info@dkcb.rs или доласком у Дечји културни центар Београд у Таковску 8.

Детаљније о програмима ДКЦБ може се наћи на сајту www.dkcb.rs.

You might be interested in