Подршка ПКС развоју омладинског предузетништва

У Привредној комори Србије (ПКС) основана је Секција за омладинско предузетништво која ће у наредном периоду пружати подршку младим предузетницима у развијању пословања кроз бесплатне едукације, промоцију и пословно повезивање на регионалном и међународном нивоу.
 
Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва ПКС рекла је да је циљ оснивања Секције за омладинско предузетништво економско оснаживање младих у Републици Србији, умрежавање младих из Србије и региона и промоција примера добре праксе. 
„Посебан циљ рада ове Секције биће подстицање младих да нокон завршетка формалног образовања започну сопствени посао. На тај начин отвориће се нова радна места, а млади економско оснажити“, истакла је Симанић и додала да ће ПКС организовати низ бесплатних едукација на тему дигитализације пословања, маркетинга, финансија, развоја вештина продаје и преговарања, а прва у низу едукација је бесплатни курс пословног енглеског језика који ће трајати од 15. јула до 15. септембра. Јована Шипчић, председница Секције за омладинско предузетништво захвалила се ПКС на подршци и препознавању значаја развоја омладинског предузетништва и најавила креирање дигиталне платформе која ће садржати све неопходне информације за предузетнике али и оне који то желе да постану. “Млади су данас највише на интернету. Наша идеја је да покренемо платформу на којој ће се налазити све информације о расположивим средствима за покретање сопственог бизниса, савети, контакти али  примери добре праксе”, рекла је Шипчић. Она је додала да ће се секција, поред едукације, бавити и промоцијом омладинског предузетништва у образовним институцијама како би се што више младих, након завршетка формалног образовања, одлучило на покретање сопственог бизниса.  Оснивање Секције за омладинско предузетништво подржале су компанија Microsoft која ће у наредном периоду обезбедити низ бесплатних обука за младе предузетнике, Холандско- српска пословна асоцијација, као и Руско- српска фондација.  
фото:ПКС

You might be interested in