ПКС ускоро представља Декларацију о зеленој транзицији српске привреде 

Привредна комора Србије у наредним данима представиће Декларацију о зеленој транзицији српске привреде у десет тачака, најављено је из националне пословне асоцијације на Светски дан животне средине.  
„ПKС је данас, на Светски дан животне средине, организовала низ манифестација са циљем да подигне свест и скрене пажњу на неопходност дубоких промена које предстоје нашој економији, али и друштву у целини у погледу очувања животне средине. То није само наша политичка, економска, а у многим аспектима и правна, обавеза на путу ка ЕУ, већ превасходно морална обавеза према генерацијама које долазе“, истиче Радман Шелмић, саветник председника ПKС за зелену и циркуларну економију и дигиталну трансформацију.  Манифестација ПKС поводом Светског дана животне средине обухватила је различите активности за децу и одрасле од позоришне представе и радионице до еко квиза и садње дрвећа. Догађају су присуствовали министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, шеф Делегације Европске уније у Србији Емануеле Жиофре, в.д. сталног представника Програма УН за развој (УНДП) у Србији Анас Kарман.  Заједничка порука са скупа на калемегданском Доњем граду, јесте да у борби против климатских промена морамо бити заједно, уз ослонац на све грађане, а посебно најмлађе.  
ПKС кроз свој Центар за циркуларну економију али и остале секторе већ неколико година припрема српску привреду за свеобухватну и захтевну зелену транзицију и то кроз едукацију, тренинге понуђене компанијама за циркуларну економију и декарбонизацију, прављење приручника за декарбонизацију, отварање платформе за циркуларну економију прошле године и, најважније, систематско подизање свести, подсећа Шелмић. Најављује интензивне активности и пројекете у наредном периоду које ће Kомора реализовати уз подршку интернационалних партнера.

You might be interested in