ПКС и ОТП банка Србија покрећу мини кампању „Зелено предузетништво“

Сектор предузетништва Привредне коморе Србије и ОТП банка Србија покрећу мини кампању „Зелено предузетништво“ са циљем развоја и промоције предузетништва. Кампања почиње у другој половини септембра и трајаће три месеца, а биће обухваћене предузетнице, млади и социјални предузетници, најавила је Бранислава Симанић на конференцији за медије.  
 У оквиру кампање предвиђено је одржавање бесплатних радионица у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Ужицу и Суботици, како би  предузетници стекли неопходно знање за развој и даље унапређење пословања.Едукација предузетника је изузетно значајна, јер на тај начин предузетници унапређују своја знања и вештине које су им неопходне за вођење бизниса. Беспалтне радионице биће организоване на различите теме и биће усмерене на развијање  еколошки одговорнијег  предузетништва, као  и  стварања равномерног и позитивног утицаја на друштво и животну средину, истакла је Симанић. Позвала је предузетнике да се укључе у кампању и искористе предности које им пружа овај пројекат.    
ОТП банка Србија осим стручне експертизе пружиће и новчану подршку од милион динара за одражавање бесплатних радионица, а Марко Ђукић, директор Дирекције за мали бизнис истиче да ова банка подстиче развој сектора малих предузећа и предузетника који представља кичму наше привреде.  „Имајући у виду нашу водећу позицију на тржишту у кредитирању становништва и привреде,  широку регионалну покривеност  и експертизу, ОТП банка има потенцијал да обезбеди преко потребно финансирање, омогући едукацију и допринесе развоју предузетништва у целој земљи. Наш приоритет је саветодаван приступ предузетницима који своје бизнисе постављају на ноге а који су оријентисани на иновативна решења, социјалне и еколошке компоненте у свом пословању. Верујемо да ћемо кроз зелено предузетништво помоћи и решити многе дилеме и препреке храбрих предузетника“, рекао је Ђукић. Милена Мићановић, директорка за комуникације и односе са јавношћу ОТП банке Србија, изјавила је да је банка  дугорочно  посвећена подршци у развоју предузетништва и иновација на домаћем тржишту. ,,Наше напоре у овом сегменту најбоље осликава вишеструко награђивани пројекат Генератор Зеро. Овогодишње издање конкурса је било усмерено на награђивање решења која смањују карбонски отисак, а претходних година били смо укључени и у иницијативе од ширег друштвеног значаја, јер су нам подједнако важни и женско и социјално предузетништво. Имајући у виду наше амбиције да останемо предводник зелене транзиције у Србији и примени ЕСГ принципа деловања, партнерство са ПКС  на програму подршке зеленом предузетништву, је наставак наших аспирација ка одрживој и бољој будућности“, каже Мићановић.

You might be interested in