Опен Балкан у Дубаију: Чадеж позвао компаније из Албаније и Северне Македоније да користе Бизнис хаб Србије


Привредници у оквиру Иницијативе Опен Балкан повезују се и активно сарађују и у Дубаију на највећој светској изложби. Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж разговарао је данас са представницима Албаније и Северне Македоније и обишао њихове павиљоне на Еxпо2020Дубаи. Чадеж је позвао бизнисмене и компаније из Северне Македоније и Албаније да као чланице Опен Балкан инцијативе потпуно бесплатно корсите Бизнис хаб Србије и уз сву подршку и помоћ у договорима за нове послове са партнерима не само из УАЕ већ из читавог света.
 
„На располагању вам је 600 квадратних метара пословног простора у Слободој зони Дубаи Соутх у којој послује велики број великих светских компанија, од Икее до највећих светских произвођача. Ми ћемо вам обезбедтити услове да се представите, умрежавате, организујете Б2Б састанке, током свих шест месеци колико траје Светска изложба Еxпо 2020 Дубаи. Позивам привреднике Северне Македноније и Албаније да користе Бизнис хаб као свој. Ово јесте део заједничке иницијативе „Опен Балкан“ и само тако можемо да будемо јачи“, поручио је Чадеж приликом посете Павиљону Албаније и разговора са градоначелником Тиране Ерионом Велиајем.   
Велиај је изразио велико задовољство посетом Чадежа павољону Албаније и захвалио се на позиву њиховим компанијама.
”Схватили смо кроз процес Отвореног Балкана да смо заједно у овоме, и ако сарађујемо и радимо оно што најбоље знамо, можемо да покренемо овај регион. И ми смо потпут Србије отворени да организујемо инвестициону конференцију јер знамо да имате доста инвеститора који су заинтресовани за наше марине. Ову посету видим као нови почетак за наше односе, јер смо практични, прагматични ив сву нашу енергију улажемо у изградњу ове сарадње. То што смо присутни на Еxпо-у значи нашим земљама али и нашим престоницама где је концентрисано пола наше економије”, додао је Велиај.Чадеж је у разговору са Бекријем Ајдинијем, генералним комесаром Северне Македоније на Еxпо2020Дубаи истакао значај учешћа наших земаља на овој највећој светској изложби.„Више од 350 привредника из Србије учествовало је на овој изложби, неки су већ уговорили нове бизнисе и позивам све компаније из Северне Македоније да користе све могућности које пружа наш Бизнис хаб, ту смо да помогнемо у уговарању састанака, све што је потребно ставићемо вам на располагање. Јер ми смо један регион, једна економија, једно тржиште“, рекао је Чадеж.

фото Нада Митровић

You might be interested in