Одржан први састанак Тима за дијалог и Координационог тела за сарадњу са медијима

 

СликаВест,Београд,13.јул-Први састанак Тима за дијалог, који чине представници медијских и новинарских удружења и владиног Координационог тела за сарадњу са медијима, одржан је  у Влади Србије.

Тим за дијалог и Координационо тело формирани су како би заједнички и оперативно радили на решавању проблема новинара и медија.

На састанку је потврђен састав Тима за дијалог, који чине медијска и новинарска удружења: Зоран Секулић (Асоцијација медија), Милорад Тадић (Асоцијација независних електронских медија), Зорица Вишњић (Локал прес), Тања Максић (Асоцијација онлајн медија), Славиша Лекић (Независно удружење новинара Србије), Петар Јеремић (Удружење новинара Србије), Недим Сејдиновић (Независно друштво новинара Војводине), Марина Димитрић (РАБ Србија) и Дејан Глигоријевић (Синдикат новинара Србије).

Координационо тело чине Немања Пантић, Министарство унутрашњих послова, Ана Суботић, Министарство културе и информисања, Милица Вучковић, Министарство правде, Јелена Парезановић, Министарство државне управе и локалне самоуправе и Ранка Вујовић, Републички секретаријат за законодавство, док су копредседнице саветница председника Србије за медије Сузана Васиљевић и саветница председнице Владе Србије за медије Јелена Ковачевић, која је и председавала данашњим састанком.

Договорено је да се редовни састанци Тима за дијалог и Координационог тела одржавају једном месечно, како би се оперативно разматрала и решавала актуелна питања. На састанку је евиднтирано више од 20 питања и тема којима ће се ова два тела приоритетно бавити.

You might be interested in