Милош Биковић на челу Групације кинематографије ПКС


Глумац и продуцент Милош Биковић нови је председник Групације кинематографије Привредне коморе Србије, који је на овој позицији заменио колегу  Драгана Бјелогрлића. 
„Почаствован сам што сам изабран за председника Групације кинематографије и драго ми је што ме је предложио дугогодишњи пријатељ и колега Драган Бјелогрлић. Верујем да ћу у наредном периоду моћи да се ослоним на своје искуство које није много велико, али није ни занемарљиво јер је специфично, и да ћу уз сарадњу са старијим колегама допринети побољшању и унапређењу наше индустрије, како за филмске раднике тако и за и културу уопште“, рекао је Биковић. 
Биковић се нада да ће последице по биоскопе и дистрибутере, изазване пандемијом ковида 19, ускоро бити ублажене и да ће, уз подршку струке и институција, успети да одрже пословање.
Доскорашњи председник Групације кинематографије ПКС Драган Бјелогрлић очекује да ће млађе колеге унети нову снагу у српску кинематографију и ојачати лидерску позицију у региону и побољшати препознатљивост на светском нивоу.Од свог оснивања 2014, Групација кинематографије заједно са струковним удружењима и асоцијацијама активно је учествовала у доношењу Уредбе о подстицајима, изради новог Закона о аудиовизуелној делатности и успешно  сарађује са Филмским центром Србије. Ова Групација наставиће да заступа интересе струке од продукције, преко дистрибуције и приказивања аудиовизуелних дела.Успешном сарадњом са Министарством културе и информисања и свим другим релевантним институцијама Групација кинематографије у великој мери је допринела јачању српске кинематографије и наставиће да буде јединствена адреса за све изазове филмске уметности и индустрије. 

You might be interested in