МАНИФЕСТАЦИЈА ДАН ТРАДИЦИЈЕ

 И НАГРАДНИ КОНКУРС ЗА ДЕЦУ„БИРАМ СРБИЈУ”

15. септембар 2021.

Кнез Михаилова улица

Прва манифестација „Дан традиције”, коју организују Дечји културни центар Београд и Удружење кореографа народних игара Србије, у сарадњи са Туристичком организацијом Србије и Туристичком организацијом Београда, одржаће се у среду 15. септембра 2021. године.  Манифестација „Дан традиције” одржаће се на Дан српског јединства, слободе и националне заставе, а обележиће је параде на централним улицама градова и села широм Србије, сабори, музичко-сценски наступи традиционалне народне игре и песме и концерти свирача старих инструмената и оркестара.

Централни догађај манифестације одржаће се у Београду, у центру града. Свечана поворка учесника обучених у народне ношње кренуће у 12 часова од почетка Кнез Михаилове улице (од Библиотеке града Београда) и кретаће се до краја Кнез Михаилове, где ће се (на углу са улицом Краља Милана), на великој бини одржати главни музичко-сценски програм. У централном програму учествоваће глумци, певачи, дечји хорови и фолклорни ансамбли попут Уметничког центра Талија, КУД Лира, КУД Димитрије Туцовић, Хора ДКЦБ, вокалне групе Бистрик, Пеђолина, Бранка Коцкице, Боде Нинковић, КУД Јана, КУД Батајница, Балетске школе „Лујо Давичо”, док ће програм водити Леонтина Вукомановић и Горан Јоскић у улози Марка Краљевића. Програм ће се уживо емитовати на јутјуб каналу ДКЦБ.

„Увод у манифестацију „Дан традиције” је наградни конкурс за децу и младе „Бирај Србију”. Деца и млади узраста од 5 до 14 година имали су прилику да кроз уметничке медије – слику, фотографију, поезију, прозу и видео-клип, дочарају природне лепоте, културу и традицију своје земље.” – истакао је Драган Марић, директор Дечјег културног центра Београд.

Најуспешнији учесници освојиће ваучере за путовање по Србији за себе и своју ужу породицу, породични ручак у београдском ресторану, вожњу хеликоптером изнад Београда, рагледање Београда из отвореног туристичког аутобуса, ранчеве, књиге и друге вредне награде. Уручење награда биће на великој бини у 12.30, у оквиру централног програма манифестације ДАН ТРАДИЦИЈЕ.

Добро дошли!

фото ДКЦ

You might be interested in