Кад наранџа у Сланце дође ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА

СликаВест, Београд, 30. oктобар-Премијера ће се одиграти 1.11.2018-те године, тачно на стогодишњицу уласка Србске војске у престони Београд. Време премијере је 17часова и 19.30 часова, Биоскоп Влада Дивљан, Београд.

Радња филма “Кад наранџа у Сланце дође” дешава се у селу Сланци крај Београда и прати догађаје с почетка 20.века. Актери су момак и девојка чију идилу прекида светски рат. С обзиром на трајање рата од четири године, отац девојке реши да је уда.

Идеја за филм “Кад наранџа у Сланце дође” потекла је од истинитог догађаја. Наиме један од мештана села је 1918. те године био међу првим коњаницима Дунавске Дивизије који су ушли у ослобођени Београд.

Поводом стогодишњице од пробоја Солуснког фронта, екипа филма, овим филмом, одаје почаст својим прецима и борцима како Солунцима тако и осталима који су се борили за Отаџбину.

По сценарију Милана Мимиша Гобељића и Роберта Петровића, једна питка романтична прича између дечака и девојчице, па младића и девојке, која је прекинута ратом, а настављена са миром. Једна прича која подсећа

на дане када је Србија освојила слободу. Филм проткан обичним људима, поткован традицијом, а сликан оним што су Срби имали највише, чистотом срца.

Једна питка романтична прича између дечака и девојчице, па младића и девојке, која је прекинута ратом, а настављена са миром. Једна прича која подсећа

на дане када је Србија освојила слободу. Филм проткан обичним људима, поткован традицијом, а сликан оним што Срби имају највише, чистотом срца.

You might be interested in