ДКЦ Ликовни конкурс

ПОБЕДНИЦИ Ликовног конкурса ПЛАН ЗА ЛЕТОВАЊЕ

ГЛАВНА НАГРАДА: ЛЕТОВАЊЕ ЗА ШЕСТ ПОРОДИЦА

27.5.2021.

Свечано отварање изложбе – ДКЦБ, 17.00

Концерт – Ташмајдански парк, 18.00

Ликовни конкурс ПЛАН ЗА ЛЕТОВАЊЕ, који је организовао Дечји културни центар Београд и Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са Амбасадом Црне Горе у Београду, обрадовао је децу основношколског узраста и њихове породице.

На адресу Дечјег културног центра Београд стигло је преко 1000 радова деце из целе Србије. Од пристиглих ликовних радова жири је изабрао најрепрезентативније, који ће бити изложени у Галерији Дечјег културног центра Београд, Таковска 8. Свечано отварање изложбе биће у четвртак, 27. маја, у 17 часова, када ће стручни жири прогласити шест добитника летовања у Црној Гори. Победници и њихове уже породице добиће седам пуних пансиона у једном од хотела на црногорском приморју. Додела главних награда – ваучера за седмодневно летовање и других специјалних награда одржаће се током концерта, истога дана од 18 часова у Ташмајданском парку, на којем ће наступити Леонтина и дечји хор „Чаролија”.

Идеја организације конкурса је подстицање младих да ликовним изразом дочарају природне лепоте, културу и традицију омиљене дестинације као и радост коју носи планирање летовања, било на мору или планини. Конкурс је прилика да охрабри али и награди најуспешније младе ликовне ствараоце основношколског узраста, као и саме школе које подржавају креативни развој младих.

You might be interested in