ДКЦ-Додела награда и ревија победника конкурса

Дечји културни центар Београд, у сарадњи са ЈКП „Ветерина Београд”, организовао је пети по реду фото и литерарни конкурс за децу и младе под називом „Мој љубимац”, на који је пристигло око двестотина фотографија и седамсто песама деце из Србије, Црне Горе и Финске.

Додела награда, ревија љубимаца и програм за децу биће одржани у суботу, 19. јуна, у 11 часова, на платоу Дечјег културног центра Београд (Таковска 8). Најбоље фотографије и песме, по мишљењу фотографа Александра Деспотовића и писца Слободана Станишића, биће објављене на сајту www.dkcb.rs.

У програму учествују награђени млади песници – победници литерарног конкурса, Леонтина, Пеђолино, Миња Субота и Вокална група Дечје културног центра Београд „Нађи своју звезду”, коју води диригент и музички педагог Снежана Деспотовић.

Програму ће присуствовати и љубимци који су били главни јунаци дечијих радова. Осим награда за најбољу фотографију и песму биће додељене и похвале за фотографије љубимаца у различитим категоријама – за најчупавијег, најсмешнијег, највеселијег, најружнијег, најтужнијег, најмањег, највећег, најстаријег, најсрећнијег, најгладнијег љубимца, потом за најбољег друга, за најзаљубљенији пар, али и за љубимце са највећим ушима, најдужим репом и брковима, најкраћим репом и најлепшим очима и осмехом.

У оквиру програма ЈКП „Ветерина Београд” организоваће удомљавање напуштених паса из градског азила, а сви учесници и посетиоци имаће прилике да добију бесплатне ветеринарске савете.  

You might be interested in