Дечји културни центар Београд доделио годишњу награду ЗЛАТНО СУНЦЕ

Годишња награда „Златно Сунце”, коју већ трећу годину за редом додељује Дечји културни центар Београд, ове године припала је Јадранки Васић, директорки ОШ „Десанка Максимовић” из Косовске Каменице. Награду су уручили Миња Субота, председник Управног одбора Дечјег културног центра Београд и проф. мр Драган Марић, директор ове градске институције културе за децу.

  • Овим признањем желимо јавно да похвалимо рад госпође Јадранке Васић, директорке ОШ „Десанка Максимовић” у Касовској Каменици и да јој се у име свих нас који раде са децом и за децу захвалимо за креативност коју испољава у педагошком раду. У име Дечјег културног центра Београд додељујемо Вам  плакету „Златно Сунце” за изузетан допринос развоју дечје креативности кроз школске и ваншколске активности у специфичним условима на Косову и Метохији – изјавио је Драган Марић, директор Дечјег културног центра Београд.

Дечји културни центар Београд, најстарија и најугледнија институција посвећена уметничком и креативном одрастању, сваке године додељује награду „ЗЛАТНО СУНЦЕ” појединцима из Србије који дају значајан допринос развоју дечје креативности и стварају услове за свестрани развој дечјих потенцијала. Ово специјално признање Дечји културни центар Београд установио је са циљем да се скрене пажња јавности на предане и вредне појединце који раде са децом и за децу.

  • Јадранка Васић је директорка која је од основне школе направила место на које ученици радо долазе. Осим што је унапредила педагошки рад у ОШ „Десанка Максимовић” у Косовској Каменици, организовала је радионице у којима ученици праве разне предмете из сфере примењене уметности, потом учествује у многим хуманитарним акцијама и помаже издавање књига. У сложеним околностима, ученици њене школе нашли су сигурност и место где могу конструктивно да проведу своје време – истакао је Предраг Вуковић Пеђолино, који је прошле године посетио ову школу и кроз музичко-сценски програм дружио се са њеним ученицима.

Пријем поводом доделе награде одржан је у петак, 4. децембра, у 11 часова, у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8. На церемонији доделе овогодишње награде није било публике, због епидемиолошких мера, већ само делегација из Косовске Каменице и представници институција који су подржали организацију догађаја – Андрија Бојанић из Секретаријата за културу Градске управе – Града Београда, Светлана Миладинов – помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију и представници Дечјег културног центра Београд.

  • Велика ми је част и задовољство да у име Канцеларије за Косово и Метохију присуствујем данашњем догађају. Канцеларија за Косово и Метохију и Влада Србије увек су ту да подрже овако лепе акције које имају за циљ да промовишу и у најбољем светлу представе нашу јужну покрајину и вредне и пожртвоване појединце. Желим зато да захвалим и Дечјем културном центру Београда на позиву и предлогу да се овогодишњој акцији и наградном онлајн конкурсу „Домовина се брани лепотом и знањем” придруже и наша деца из основних школа на Космету. На тај начин они имају могућност да се повежу се својим вршњацима из централне Србије, а да се деца из остатка Србије упознају са лепотама јужне српске покрајине. Они одрастају у тешким и веома специфичним условима, али су упркос свему показали да им не недостаје маште и талента за уметност – сликање, цртање, поезију. Косово и Метохија виђени њиховим очима постају још лепши и ја им свима захваљујем што су послали своје радове и учествовали на овом конкурсу. За нас су сви они победници! То не би било могуће без наших преданих појединаца, каква је и Јадранка Васић, директорка школе ,,Десанка Максимовић” из Косовске Каменице и ја јој честитам на награди – изјавила је Светлана Миладинов – помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Пријему поводом уручења награде „Златно Сунце” присуствовало је двоје деце из Косовске Каменице – Невена Јовановић и Тадија Васић, који су дошли да подрже директорку своје школе.

You might be interested in