Велика акција „Повратак у биоскоп“ почиње 1. јула

Након три месеца паузе, биоскопи ће од 1. јула поново отворити врата за своје посетиоце. Велику акцију „Повратак у биоскоп“, која ће у првим данима јула бити организована у свим градовима Србије, иницирале су Секције дистрибутера и приказивача у Групацији кинематографије које су упутиле молбу за подршку Филмском центру Србије и Привредној комори Србије, што су ове институције и прихватиле. Секције дистрибутера и приказивача чланице су Групације кинематографије Привредне коморе Србије, која је део Удружења за креативну индустрију.

Подржавајући јединствену мисао, да нам је социјализација данас потребнија  више него икад, публика ће од 1. до 15. јула своје омиљене филмове, у одабраном друштву,  моћи коначно да гледа из биоскопске фотеље и на великом платну. У духу солидарности са планетарном пандемијом, цена карата за филмове ће током трајања акције у свим биоскопима бити по симболичној цени од 200 динара. Цена ће важити за све филмске пројекције.

„Филмски центар Србије снажно подржава ову акцију Секција дистрибутера и приказивача Групације кинематографије, посебно имајући у виду да смо се током ванредног стања обраћали Влади Републике Србије, са молбом за пружање помоћи њима, али и другим актерима филмске индустрије у Србији. Препознали смо да су дистрибутери и приказивачи први осетили прекид у раду, а да ће се последњи вратити нормализацији у пословању. Поред тога, ФЦС је уложио значајна средства и енергију у развој и осавремењивање биоскопске инфраструктуре широм Србије, и један од наших приоритета је да се ова грана филмске индустрије што брже опорави, али и побољша, након периода у коме није имала могућност да оствари приходе. Са задовољством се придружујемо овој сјајној иницијативи“ изјавио је директор ФЦС-а Гордан Матић.

Јединствени репертоар ће у свим биоскопима чинити око двадесетак филмских наслова. У питању су филмови из текуће и претходне године, који су се издвојили својом гледаношћу и квалитетом, као и филмови којима је услед наступања пандемије, прекинуто биоскопско приказивање.

Након завршетка акције, од 15. јула, на репертоарима биоскопа наћи ће се и прве премијере.

You might be interested in