Чадеж са директорима трговинских ланаца: „Чуваркућа“ – заједнички пројекат који чува Србију!


У сектору трговине у Србији очекује се снажан период модернизације и дигитализације малопродаје, значајне инвестиције и увођење иновација у пословање, поручио је данас Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије на панелу „Стварано у Србији – лидерство је важно“. 
Чадеж је на панелу, на којем су учествовали водећи људи српске малопродаје, истакао важност улагања у домаће ланце снабдевања и производе стваране у Србији, како би и трговци и потрошачи заједно померали границе искуства куповине у складу са новим диктатом пост-ковид света. 
„У тешком периоду који смо заједно пролазили у протеклих годину и по дана успели смо да одржимо снабдевање и да се прилагодимо навикама које је диктирала глобална пандемија“, указао је Чадеж.Потврда квалитета и нова вредност српске економије јесте и пројекат „Стварано у Србији – Чуваркућа“, оцена је свих панелиста. Од преко 700 „чуваркућа“, чак 306 су кандидовале трговине.„Заједно смо ушли у пројекат „Чуваркућа – Стварано у Србији“, са идејом да је чин куповине много више од једноставне трансакције. То је став о ономе до чега нам је стало, шта заправо желимо у свету у којем живимо. „’Чуваркућа’ јесте израз и нове свести о ономе како производимо, продајемо, како осмишљавамо искуство тренутка у коме доносимо одлуку да нешто купимо“, рекао је Чадеж.Управо је „Чуваркућа“ „покрет“ који даје одговор како сваки грађанин може да утиче на развој економије и друштва у целини.„Када купимо и платимо домаће, тај чин утиче на то каквим ћемо се путевима возити, колико ћемо имати радних места, школа и вртића“, поручио је председник ПКС.

You might be interested in