Позив аутобуским превозницима да конкуришу за субвенције

На иницијативу Привредне коморе Србије (ПКС), Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре расписало је јавни позив за доделу субвенција за подршку раду аутобуских превозника због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом коронавируса. Рок за подношење захтева је 22. март ове године.  
„Мера коју је донела Влада Србије на иницијативу Привредне коморе Србије очуваће више од 15.000 радних места у сектору друмског саобраћаја, омогућити превозницима да опстану, даље инвестирају и сачувају дефицитаран возачки кадар“, истиче Милица Дубљевић, секретар Удружења за саобраћај ПКС.  
Средства се додељују у шест једнаких месечних рата у висини од 600 евра по сваком регистрованом аутобусу за кога превозник поседује лиценцу. Исплата ће бити извршена на наменске динарске рачуне у динарској противвредности обрачунатој по средњем курсу Народне банке Србије на дан када је државна помоћ додељена. Представници компанија у друмском саобраћају очекују да ће им ова секторска мера помоћи да кризу лакше преброде, очувају радна места и позиције на међународном и домаћем тржишту. Јавни позив можете преузети ОВДЕ
(Visited 13 times, 1 visits today)

You might be interested in