Нова ера у привредним односима Србије и Египта

Србија и Египат улазе у нову еру привредних односа, поручио је данас Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије и нагласио да ће бројни пословни преговори домаћих и египатских компанија у наредном периоду допринети значајним инвестицијама у две државе.    
Чадеж је на Пословном форуму Србија – Египат нагласио да ће долазак египатских компанија на наше тржиште, уствари, означити њихов улазак на регионално тржиште Иницијативе Отворени Балкан.    
„Мало је пословних форума које можемо да почнемо тако добрим вестима као што је овај. Данас смо добили читав пакет међудржавних докумената и почињемо да радимо на Споразуму о слободној трговини Србије и Египта. Такође, разултат добре сарадње између две земље јесте јучерашње потписивање споразума компаније Еликсир и египатске компаније (Misr Phosphate Company) о заједничком улагању у изградњу фабрике фосфорне киселине. То је заиста велика ствар“, истакао је Чадеж.  Председник ПКС је навео да представници компанија двеју земаља увелико разговарају о новим пословним пројектима и изразио уверење да ће у наредном периоду пословни преговори дати своје прве резултате. „Са нама је данас више од 30 компанија из Египта и скоро 250 наших пословних људи који ће одржати више од 400 пословних састанака и, надам се, имати веома добре резултате“, рекао је Чадеж.
Данас су у Палати Србија уочи пословног форума одржане презентације Развојне агенције Србије “Зашто инвестирати у Србију” и Федерације египатских, афричких и медитеранских комора “Пословати са Египтом”, а затим Б2Б састанци српских и египатских привредника.
Фото: Ивана Вукотић

You might be interested in